Önéletrajz

Cseh Zoltán atyának hívnak 1973 május 25-én születtem Budapesten. 1973 július 1-jén kereszteltek meg a törökőri Kis Szent Teréz templomban. Vallásos nevelésben azonban sem én sem a testvérem nem részesültünk. Isten létezéséről, így nem hallottam. Az általános iskola elvégzése után a villanyszerelő szakmát kezdtem el tanulni. Közben elveszítettem édesapámat 16 éves koromban. 1990-től kezdtem el dolgozni villanyszerelőként, és egészen 2006-ig dolgoztam, amíg el nem kezdtem a teológiai tanulmányaimat Esztergomban.

A megtérésen 29 éves koromban kezdődött 2002 februárjában, amikor megismerkedtem egy katolikus vallását gyakorló lánnyal. Ő minden vasárnap eljárt az újpesti Egek Királynéja Templomba, én pedig elkezdtem vele együtt misére járni. Ekkor kezdődött egy másik szerelem, mégpedig Jézus Krisztus iránt.

A lány tanácsára elkezdtem olvasni a Szentírást,így egyre inkább bele mélyedtem a katolikus hit világába. Elkezdtem felnőtt hittanra járni, hogy elsőáldozó és bérmálkozó legyek. A lánnyal a kapcsolatunk közel egy év után befejeződött, mert nem akarta velem tovább folytatni a kapcsolatot. Én eközben elkezdtem esti gimnáziumba is járni, és elérkezett az elsőáldozás időpontja is 2002 december 25, Urunk születésének ünnepe. Ekkor ministráltam először és a szentáldozáskor éreztem, hogy az Úr nem a házasságra, hanem a papságra hívott meg. Innentől kezdve már nem csak Újpesten ministráltam, hanem itt a Szent György templomban is Sirkó Simon atyánál.

2006-ban miután felvételt nyertem az egyház megye papnövendékei közé, megkezdtem teológiai tanulmányaimat Esztergomban. Ennek befejeztével most nyáron június 16-án Erdő Péter bíboros Esztergomban pappá szentelt.

Első kápláni kinevezésemet ide a Rózsák terére az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániára kaptam 2012 augusztus 1-től. Örömmel, de egyben izgalommal kezdtem meg papi szolgálatomat. A plébánián Varga Zoltán plébániai kormányzó és a hívek is szeretettel fogadtak. 4 évig voltam a Rózsák terén. Tavaly augusztusban kerültem az Újpesti Egek Királynéja Plébániára, ahol szintén káplán voltam. Horváth Zoltán plébános vezetése alatt mindössze 2 és fél hónapig szolgáltam Jézust, amikor is tavaly október 13 Erdő Péter bíboros atya kinevezett ide a kőbányai Szent György Plébániára.

Cseh Zoltán

plébániai kormányzó