Február 28-án Dr. Erdő Péter Bíboros Úr létrehozott egy válságstábot (Csorba Gábor, Forgács Balázs, Varga Norbert), amelynek feladata, hogy az adományokat és felajánlásokat koordinálja, továbbítsa az illetékes hatóságok, szervezetek felé.

Kérem, hogy a hívek felé is jelezzék a következő kéréseket, információkat. Az egyházközségi karitászcsoportokat rendszeresen hívják össze és tájékoztassák, hogy feladataikat minél hatékonyabban tudják teljesíteni. Ahol esetleg nem volna karitász csoport, bízzanak meg egy alkalmas világi hívőt, hogy karitász felelősként vegye ki részét a koordináció munkájából.

Tartsunk gyűjtést a következőkre:

– takaró, matrac (jó állapotú, tiszta);

– tartós élelmiszer (lehetőleg konzerv vagy liszt, rizs, étolaj, tészta, cukor, bab, borsó stb.; figyeljünk a lejárati dátumra);

– baba és kisgyerek pelenka;

– tisztálkodási szerek, cumisüveg, babaholmik, babaruhák (felnőttruhákat nem kérünk);

Pénzt tudunk küldeni a menekülteknek a karitász számlájára OTP Bank 11706016-20468198, „Kárpátaljának” közleménnyel, vagy a 1356-os adomány vonalra, vagy a honlapon kártyás fizetéssel: https://karitasz.hu/segitene/onlineadomany Fontos, hogy pénzt Ukrajnába ne küldjünk, mert a bankhálózat erősen akadozik, illetve nem biztonságos.

Szállás felajánlásokat is tehetünk, a Szent Erzsébet Karitász Központ és a Katolikus Karitász email címén vagy telefonszámán.

Segíteni tudnak szálláshelyek keresésében. Önkéntesek jelentkezését is várja a Szent Erzsébet Karitász Központot, jelentkezni a lentebb jelzett elérhetőségeken lehet:

szenterzsebet@karitaszkozpont.hu, vagy a Katolikus Karitászt a karpataljaert@caritas.org.hu email címen.